РЕДУКЦИЯ НА МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ С BODY HEALTH SYSTEM-BHS

BHS е изключително ефективен уред в борбата с целулита във всичките му етапи и локализации. Той премоделира тялото и намалява сантиметри.

Той мобилизира различни тъкани на кожата, стимулира микроциркулацията в “работните” зони, създава лимфен дренаж, елиминира натрупаните течности.

BODY HEALTH SYSTEM активира клетъчните рецептори за производство на колаген и еластин, като по този начин подмладява кожата, прави я по-еластична и гладка.

DERMO HEALTH® е различна вакуум терапия, разработена от Body Health. Използва се високооборотна аксиална турбина (15,000 rpm) вместо добре познатата вакуум помпа. Тази турбина създава постоянен вакуум при постоянен поток, което защитава кожата и тъканите от увреждане. Така е възможно постигането на по-добри резултати за по-кратко време. Възможно е прилагането на лимфен дренаж на съединителната тъкан; по този начин, отокът е подложен на действието на вакуума, което улеснява премахването на целулита. Чрез прилагането на различни техники на лимфен дренаж, съединителната тъкан се ´унищожава´и се отстранява чрез урината. Тъканта, която се елминира чрез прилагането на Dermo Health® е разположена на дълбочина 2 мм.; затова с тази техника може да се избегне агресивната намеса на хирургията.

DERMO HEALTH® е релаксираща процедура; тя спомага за позитивно отношение към тялото и по-добро познаване на неговите особености и нужди; освен това тя предлага подкрепа и разбиране. Тя представлява ефективното решение на проблема с целулита във всичките му стадии и отстраняване на локалните мастни натрупвания в проблемните зони. Оформя контура на тялото и намалява теглото и мерките чрез мобилизиране на различните тъкани на кожата и стимулиране на микроциркулацията, което създава лимфен дренаж за елиминиране на течностите

След няколко процедури се наблюдава намаляване на мастните натрупвания и оформяне контура на тялото.

Какви са физиологичните ефекти след прилагането на Dermo Health®?

  • Улеснява снабдяването с кислород на третираните тъкани. По отношение на стриите, подобрява васкуларизацията и оттам вида им.
  • Подобрява еластичността на кожата. Подпомага ексфолирането като отблокира запушените мастни фоликули и пори.
  • Поддържа постоянна телесната температура чрез разширяване на кръвоносните съдове и предотвратяване на изпотяването. По този начин тялото осъществява по-добра терморегулация.
  • Терапевтът следва лимфните пътища и прави дренаж.
  • На ниво кръвоносна система се наблюдава разширяване на съдовете.
  • Улеснява кожната мобилизация, деконгестията на втвърдените хиперчувствителни участъци.
  • Т.к има деконгестивно действие върху тъканите, това е важен метод против стареене, забавяйки естествените дегенеративни промени на тъканите.
  • Предотвратява образуването на фибрози (патологично образуване на влакнести съединителни тъкани).
  • Може да бъде използван и при антистрес процедури благодарение на релаксиращото си действие.
  • В коремната област и следвайки посоката на колона (част от дебелото черво), улеснява преминаването на острите стомашни болки (колит, колики); така спомага и за борба със запека.


Какво влияние оказва върху кожата?

Улеснява оросяването на кожата. По-големият поток кръв носи и повече хранителни вещества, повишава еластичността, здравината и гъвкавостта на кожата – ефект, който се вижда и с невъоръжено око. Кожата блести, мъртвите клетки бързо се излющват и оставят бял прах по накрайника, с които се третират.

В подкожната клетъчна тъкан стимулира венозно – лимфната циркулация, която пренася шлаката и токсините, както и продуктите от клетъчния метаболизъм и така почиства и разрушава целулитните депа и локалното затлъстяване. Същевременно стимулира артериалното кръвообращение, което пренася до клетките повече кислород и хранителни вещества.

Благодарение на това се наблюдава и липолитичен ефект (липолиза = разрушаване на мастната тъкан) и мастните киселини се изхвърлят чрез урината. В подкожната тъкан се стимулират клетките, отговорни за синтеза на колагенови и еластинови нишки, което допринася за стегнатия и младежки вид на кожата.

На ниво апоневроза (сухожилна разтеглица – плоско широко сухожилие, напр. сухожилията на широките коремни мускули) и мускули, т.к има по-голям кръвен поток, се отпускат съкратените мускули. Затова може да се използва за прилагане на релаксиращ (отпускащ) масаж и също за третиране на скъсани мускулни влакна. Освен това се съкращава процеса на възстановяване на тъкани.

На ниво костна система, не оказва директно влияние. Въпреки това подобрява състоянието на мускулите и сухожилията.

Процедурата не причинява болка, не пука капиляри, не образува хематоми.

bhs_01.jpg