Хиалуроновата киселина  е естествен компонент на кожата с основно значение в поддържане на нейното добро състояние. Оказва хидратиращо действие, придава еластичност, гладкост, стегнат и жизнен вид на кожата.
С напредване на възрастта количеството хиалуронова киселина в човешкия организъм намалява. На възраст между 40 и 50 години тялото вече е загубило 50% от съдържанието си на хиалуронова киселина, което се отразява на кожата със: сухота; понижена еластичност; образуване на бръчки; загуба на обем.

Как може да се възстанови нивото на хиалуронова киселина в кожата?

Един от най-бързите и ефективни методи в естетичната дерматология е прилагането на филърни системи на основата на хиалуроновата киселина. Ние работим с високо технологични и високо качествени филърни системи Амесон. Хиалуронова киселина при тях е от неживотински произход, предоставена от Shiseido, настоящ лидер в качеството на хиалуронова киселина. Тези филърни системи се основават на висока технология на хомогенно кръстосано свързване H2CLT без разреждане, разработвана в Германия (патент (EP1817347 A1), който подчертава разликата в технологията на кръстосано свързване на хиалуронова киселина). Филърите на линия Амесон са представени от три хиалуронови филъра с еднофазно кръстосано свързване с различни индикации и характеристики (среден, дълбок и ултра) и един хиалуронов филър с некръстосано свързване (мезо). Високото качество и съвремените технологии дават естествени резултати с дълготрайност до 18 месеца (потвърдено от клинични изследвания), а като важен аргумент в прилагането им са и ниските нива на ендотоксини – под 0,005 ЕU/имплант (тестването е съобразено с международните стандарти). Филърната система Амесон е сертифицирана от ЕС (СЕ 0653).

История на Хиалуроновата Киселина

1934

Изолирана е за първи път от немския фармацевт Карл Майер. Наименованието ѝ е съставено от гръцката дума ‘hyaloid’ (стъкловидно тяло) и “уронова киселина”, тъй като е била изолирана за първи път от стъкловидното тяло на окото, което е богат източник на уронова киселина.

1980

Първото ѝ практическо приложение  е  под формата на инжекционен гел при множество офталмологични операции. Впоследствие са разработени редица терапии за повлияване на по-сложни случаи.

1996

Хиалуроновата киселина започва да се прилага в козметичната индустрия с цел запълване на бръчки.

Днес

Хиалуроновата киселина намира множество приложения в широк спектър от научни сфери – от козметология и пластична хирургия до офталмология, ортопедия и травматология.