Повече за медицинския полу-перманентен грим

Определение: контролирано въвеждане в дермата на пигменти (медицински - хипоалергични); продължителността на задържане на цвета: трае от 24 до 48 месеца.

Същност: медицинският полу-перманентен грим се различава от татуса и ръчния метод на работа при полагане на пигмент в областта на кожата. При татуса пигментите се въвеждат по-дълбоко и няма възможност за корекции. При ръчния метод въвеждането на пигмента е много повърхностно и неточно, поради което се налага повторното му нанасяне след три или шест месеца.

Съвременните дигитални апарати за полагане на пигмент в кожата са най-добрият и безопасен метод за перманентен грим. С този метод може да подобрим формата и изразителността на веждите; да се постави пигмент в областта на очната линия; да се направят изразителни устни с ясен контур. С помощта на дермапигментацията може да се заличат области от кожата, засегнати от витилиго, както да се направи естетична пигментна корекция на ареолите. Методът добре позиционира пигмент и в областта на капилициума.