g6759.jpg

Силата и ефективността на ретинолите са добре познати в козметологията с тяхното приложение в борбата със стареенето и пигментните изменения на кожата.

Но колко всъщност знаем за това какъв точно ретинол използваме в нашата козметика и какво се прилага в професионалните терапии?

Добрата слава в антиейндинж продуктите печели ретиноловата киселина. Но не за дълго. Употребата на ретиноловата киселина в козметични продукти е забранена след доказани негативни последствия. Тя причинява силен еритем (зачервяване), дразнене, сухота, десквамация (белене) и има силна фототоксичност.

В козметологията са широко използвани естери на ретинола, напр. ретинил палмитат, който се счита за по-безопасна формула. Но проучвания сочат към доста ниска ефективност на палмитатната формула, а и се наблюдават дразнене и фототоксичност при употреба.

JULIETTE ARMNAD е козметична компания, която винаги е залагала на иновативни технологии в производството на професионална козметична грижа. Последните постижения в борбата с остаряването и запазването на добрия вид на кожата са ново поколение ретиноиди. Нова технология за получаване на ретиноиди – естерна формула на ретиноловата киселина (Retinoid HPR), която е стабилна в козметични формули, но не е фототоксична, не причинява дразнене и зачервяване на кожата, а действието е еквивалентно с това на ретиноловата киселина – изключително мощен антиейджинг и обновяващ ефект.

В новата ANTIAGING ELEMENTS терапия силата и ефективността на ретиноидите се комбинират с растежни фактори (биоплацента), витамин С и специализиран пилинг система за кожно обновяване. Новата формула на ретионидите позволява целогодишното му прилагане и значително повишава възможностите за често третиране, които са ограничени при класическите форми на ретиноловата киселина. Разработена е специализирана фармацевтична форма за прилагане на ретиноидите при различните козметологични стъпки – жълт пилинг със съдържание на ретиоид, Ретиноид – С серум, Ретиноид 3% , Ретиноид 10% и Ретиноид-С крем.

Терапията овлажнява, стяга и подобрява качеството на кожата. Намалява видимостта на пигментациите и бръчките. Протоколът на изпълнение, както и честотата му и домашната грижа се подбират след консултация и диагностика на състоянието на кожата.


Juliette Armand - retinoids

Изпълнение на терапията:

1. Почистване и тонизиране на кожата на лицето и шията от грим и замърсяване с професионални продукти, според типа кожа.

2. Нанасяне на АНА крем със съдържание на алфа-хидрокси киселини на кожата на лицето и шията с масажни движения.

3. Нанасяне не ензимна ексфолираща маска на деликатната зона на околоочния контур.

4. Отстраняване на АНА крем посредством гомаж.

5. Нанасяне на жълт пилинг със съдържание на алфа-хидрокси киселини и Ретиноид HPR. Действие – 7 мин без отмиване.

6. Нанасяне на серум със съдържание на витамин С и богат комплект от антиоксиданти и изсветляващи агенти.

7. Нанасяне на серум със съдържание на биоплацента.

8. Нанасяне на специализирана маска за околоочен контур.

9. Нанасяне на възстановяващa маска на лицето и шията с антиейджинг и регенериращо действие.

10. Осъществяване на масаж с маските и отмиване.

11. Нанасяне на серум със съдържание на 1% Ретиноид HPR и витамин С.

12. Нанасяне на серум със съдържание на 3 % Ретиноид HPR на зоните с най-голяма нужда (пигментации, белези, бръчки)
** След 3-4 терапии, според състоянието на кожата, се добавя и серум със съдържание на 10% Ретиноид HPR.

13. Нанасяне на крем със съдържание на Ретиноид HPR и витамин С. Слънцезащитен продукт според сезона.


Juliette Armand - retinoids

В комбинация с професионалната терапия се назначава и домашна грижа, специфично подбрана за конкретния случай.
Препоръчителни са 6-10 терапии, според състоянието на кожата. Могат да се прилагат 2 пъти седмично.
Клиничните проучвания доказват високата ефективност на терапията. Резултатът е по-гладка, мека, сияйна кожа. Бръчките са изгладени, а тургорът е видимо подобрен.